بهداشت محیط
خلاصه سوابق:
سوابق خدمتی |
||||
سالهای خدمت |
حوزه فعالیت |
مدت فعالیت |
زمان فعالیت |
پست خدمتی |
5 سال |
معاونت بهداشت |
4 سال |
1399- 1395 |
کارشناس بهداشت محیط مرکز خدمات جامع سلامت شهرستان درگز |
|
معاونت درمان |
1 سال |
1400- 1399 |
کارشناس بهداشت محیط بیمارستان نهم دی تربت حیدریه |
ایمیل :
pustinim1@thums.ac.ir
شرح وظايف کارشناسان بهداشت محيط بيمارستان
-
- هماهنگی و اقدام در جهت تشکيل كميته بهداشت و كنترل عفونت بيمارستان و شركت فعال در آن و پيگيري مصوبه هاي مربوطه
- تهيه و تدوين مطالب آموزشی و تشکيل جلسات آموزشی مرتبط با بهداشت محيط و بهداشت عمومی براي كاركنان رده هاي مختلف
- نظارت و مداخله در عقد قراردادهاي خدماتی بيمارستان و مطالبه كارت معاينه پزشکی، كارت معاينه كارگري و گواهينامه آموزش بهداشت عمومی پرسنل مشمول قانون
- بررسی وضعيت آب مورد مصرف بيمارستان (شبکه عمومی ، شبکه خصوصی) و تشکيل پرونده مربوط به آن
- كنترل بهداشتی آب مصرفی از نظر كمی و كيفی و انجام آزمايشات دوره اي ميکروبی و شيميايی و كلرسنجی با استناد به دستورالعمل ها، استانداردها و شرايط موجود
- نظارت، بررسی و كنترل بهداشتی بركليه مراحل مختلف جمع آوري، تفکيک، انتقال، نگهداري موقت و دفع زباله هاي بيمارستانی و نيز جلوگيري از فروش و بازيافت زباله بيمارستانی
- نظارت و كنترل بهداشتی بر نحوه دفع فاضلاب بيمارستان و درصورت وجود معضل، ارائه پيشنهادهاي اجرائی مناسب
- نمونه برداري از پساب خروجی سيستم تصفيه فاضلاب برابر دستورالعمل هاي اعلام شده (درصورت وجود تصفيه خانه) بمنظور بررسی كيفيت پایش فاضلاب
- كنترل حشرات و جوندگان با اولويت بهسازي محيط، دفع بهداشتی زباله و در صورت نياز، استفاده اصولی از روش هاي شيميايی و نيز جلوگيري از فعاليت شركت هاي سم پاشی غير مجاز
- نظارت و مداخله در تهيه و كاربرد مواد گندزدا و پاک كننده بيمارستان
- اقدام لازم در زمينه تهيه البسه و ملزومات مورد نياز در سمپاشی وضدعفونی (روپوش، كلاه، دستکش، ماسک، چکمه و ...) و تدارک سموم و موادگندزدا و ديگر تجهيزات و وسايل مورد استفاده در سمپاشی وضدعفونی با هماهنگی مسئولين بيمارستان
- بررسی وضعيت فنی و بهداشتی سيستم تهويه مطبوع در بيمارستان )گرمايش، سرمايش( و پيگيري در جهت رفع مشکلات احتمالی موجود
- پيگيري و اقدام درزمينه مسائل بهداشتی و حفاظتی بخش پرتوهاي يونساز با كمک مسئول فيزيک بهداشت ذيربط
- نظارت فنی و بهداشتی مستمر بر نحوه كار آشپزخانه شامل : ( شرايط بهداشت محيطی آشپزخانه، وضعيت سردخانه، انبار نگهداري موادغذايی، سرويسهاي بهداشتی، بهداشت فردي كاركنان، اتاق استراحت كاركنان، شستشو و ضدعفونی ظروف، شستشو و ضدعفونی سبزيجات خام مورد استفاده، وضعيت بهداشتی موادغذايی آماده طبخ ، وسايل و ظروف مورد استفاده و...)
- نظارت و هماهنگی لازم در زنجيره تهيه، طبخ و توزيع موادغذايی با همکاري كارشناس تغذيه به منظور اطمينان از سلامت توزيع و مصرف غذا
- نظارت و كنترل دائم برامور مربوط به رختشويخانه و رعايت كليه نکات ايمنی و بهداشتی از نظر تفکيک البسه عفونی از غيرعفونی درهنگام شستشو و استفاده از دستگاه هاي شوينده اتوماتيک و مواد پاک كننده مناسب و نهايتا“ ضدعفونی و اتوكشی البسه بخش عفونی و آلوده ( توضيحا“ دركاربرد موادضدعفونی كننده بايستی دقت لازم در انتخاب نوع آن و ميزان مجاز بعمل آيد تا خرابی دستگاه ها و البسه را سبب نشود).
- ارتباط مستمر با معاونت هاي بهداشت و درمان در هماهنگ كردن فعاليت هاي اجرايی و دستورالعمل ها و اقدامات نظارتی در بيمارستان
- ثبت و ضبط اقدامات و مکاتبات اداري و تشکيل بايگانی درست و منظم به نحوي كه روند فعاليت ها و پيگيري امور بدين طريق كاملا“ قابل دسترسی و مشهود باشد (مستند سازي) .
- نظارت بر ايمنی و مشاركت فعال در كاهش سوانح و صدمات داخل بيمارستان از جمله پوشش پنجره ها، وسايل اطفاء حريق و سيستم هاي هشداردهنده، مهار كپسول هاي طبی و...
- ارائه راهکارهاي بهسازي بعنوان اصولی ترين روش كنترل ناقلين
- انجام امور محوله در شرايط خاص مانند كنترل همه گيري و نيز مقابله با بحران و بلایا
- فرهنگ سازي و جلوگيري از استعمال دخانيات در فضاهاي بسته و عمومی بيمارستان
- بطوركلی نظارت و كنترل لازم بهداشتی بركليه بخش ها، همکاري و هماهنگی با مديران و مسئولين قسمتهاي مختلف درحيطه شغلی و وظایف سازمانی تعيين شده.